Pyöräile huikeissa tunturimaisemissa Inari-Saariselällä. Maastossa riittää reittejä valittavaksi niin vaikeampiin kivikkoihin mieltyneille maastopyöräilyn harrastajille, kuin rauhallisten metsäteiden menijöillekin. Osallistu pyöräilytapahtumaan, polje omaan tahtiin tai tutustu lajiin ohjatusti.

Tapahtumia ja kovia kisoja

Inarissa kisataan ensimmäistä kertaa järjestettävässä Inari Epic MTB maastopyöräkilpailussa 18.7. useammassa miesten, naisten ja junnujen sarjassa. Matkaa kertyy 25-50 km ja reitillä on luvassa nousuja jokaiselle sopivaksi haasteeksi.

Elokuussa seikkaillaan maastopyörillä Kiilopään ja UKK-puiston ympäristössä Kiilopään polkuajotapahtumista jalostetussa Kiilopään Trailventuressa 13.-16.8. Tapahtumassa on mahdollista osallistua aiemmista polkuajotapahtumista tuttuun tyyliin opastetuille retkille TAI uutena vaihtoehtona perustaa oma tiimi ja suunnitella oma seikkailu rogaining hengessä. 

Saariselkä MTB Stages ei ole ihan mikä tahansa kisa. Se on kolmipäiväinen maastopyöräily etappikisa Saariselän tuntureilla 21.-23.8. Kisan aikana pääset nauttimaan Urho Kekkosen kansallispuiston ja Hammastunturin erämaa-alueen villeistä erämaista, raastelevista nousuista, ja mahtavista poluista. 180 etappikilometrin aikana valloitat legendaarisen Kulmakurun, maisemallisesti huikean hienot Raututunturit ja monet monet muut Saariselän alueen historiallisesti ja geologisesti ainutlaatuiset kohteet. Kolmen päivän aikana pääset huiputtamaan kymmeniä Saariselän tuntureita.

pyöräilyä Saariselkä MTB Stages kilpailussa

Ohjatut retket ja välinevuokraus

Omaa pyörää ei tarvitse tuoda mukanaan, sillä paikallisilta ohjelmapalveluyrityksiltä voit vuokrata erilaisia pyöriä – kuten sähköavusteisia tai läskipyöriä – ja saada samalla neuvoja reittivalinnoissa. Saariselän alueen reittikartan voi ostaa myös Kiehisen matkailuneuvontapisteestä.

Ohjatulla pyöräretkellä pääset testaamaan erilaisia pyöriä ja reittejä helposti ja turvallisesti. Utsjoella pääsee vaikkapa polkemaan heinäkuussa tiistaisin ohjatulla maastopyöräretkellä, jossa polkureitti kulkee kohti pohjoista ja maisemat avautuvat Paistunturin ja Kaldoaivin erämaihin.

Vuokraus ja ohjatut retket

Voit myös vuokrata pyörän tai lähteä ohjatulle retkelle, kannattaa varata kuitenkin ajoissa.

Tutustu alueen kohteisiin

Ajankohtaista