Inari-Saariselkä alue on aktiivinen tapahtumapaikka ympäri vuoden. Tapahtumat houkuttelevat alueelle matkailijoita ja samalla tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen elämänmenoon ja kulttuuriin. 

Vaikka tänä vuonna rajoituksista johtuen kaikkia vuosittaisia kesätapahtumia ei voidakaan järjestää on luovuus kukoistanut ja tarjolla on tapahtumia alueella Kiilopäältä Utsjoelle – musiikki soi, tunturipolut vilistävät ja vesi loiskuu!

Pyöräilijöille on tarjolla eri tasoisia haasteita tunturipoluilla vaikka ihan ensimmäistä kertaa järjestettävässä Inarin Epic MTB tai Saariselän perinteisessä MTB Stages kisoissa. Leppoisampaan tahtiin voi lähteä polkemaan Utsjoen upeisiin maisemiin Tunturipaljakka Fatbike – tapahtumaan.

Inari Epic maastopyöräilytapahtuma 18.7.2020

Saariselkäviikolla 18.-25.7. voi vaikka koittaa onneasi kultamailla, viettää leppoista rokulipäivää Savottakahvilan pihapiirissä tai osallistua metsäjoogaan ja villiyrttikurssille.

Musiikin ystävät pääsevät nauttimaan saamelaismusiikkista Utsjoella Arktisen aikavaelluksen yöttömän yön konsertissa tai Sámi musiikkiakatemian konsertissa. Perinteinen musiikkifestivaali Ijahis Idja järjestetään tänä vuonna livestream – tapahtumana.

Vesille voi suunnata Rentoon vesiurheilupäivään kokeilemaan erilaisia vesilläliikkumismuotoja tai Suomen pohjoisimmalla joella, Tenolla, kisattavaan Sup Raceen.

Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidassa Inarissa on tämän kesän aikana näyttelyt , joissa on esillä ivalolaisen luontokuvaaja Pertti Turusen luontokuvia Tenolta ja Pekka Sammallahden mustavalkoisia henkilökuvia pohjoisen ihmisistä arkisissa ympäristöissään seitsemältä vuosikymmeneltä . Heinäkuun alussa avattiin myös Arktinen Valo näyttely, jossa Jorma Hevonkosken valokuvat kertovat Lapin kahdeksasta vuodenajasta. Kultamuseossa Tankavaarassa voi tutkailla kullan tarinaa myös taiteen keinoin Sankareita ja veijareita kultamailla -taidenäyttelyssä.

Sankareita ja veijareita – näyttely Kultamuseossa

Perinteinen Jänkhällä Jytisee moottoripyörätapahtuma on jouduttu perumaan suuren osanottajamäärän vuoksi, mutta motoristeille ja autoharrastajille on luvassa mukavaa tekemistä Saariselällä Varjojytinöissä sekä Rautaa Rajalle jenkkiautojen kokoontumisajoissa

Tutustu tarjontaa ja suuntaa makusi mukaiseen tapahtumaan!

Huomioithan, että muutokset ovat mahdollisia ja osallistujamäärä voi olla rajattu. Tarkista tiedot suoraan tapahtumjärjestäjältä.

Tapahtumakalenteri

Inari-Saariselkä – Tapahtumat

Inari-Saariselkä alue on aktiivinen tapahtumapaikka ympäri vuoden. Tapahtumat houkuttelevat alueelle matkailijoita ja samalla tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen elämänmenoon ja kulttuuriin.

Tutustu alueen kohteisiin

News