Hallitus on todennut 16.3.2020 yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Inari-Saariselkä alueella noudatamme hallituksen linjauksia ja tästä syystä osa palveluista on karsittu ja tapahtumia peruttu. Suomen rajojen sulkeutuminen vaikuttaa rajaliikenteeseen. Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti Metsähallituksen palveluiden ja julkisten tilojen osalta tulee muutoksia 1.6. lukien. Tarkemmin tietoa alla.

Liikennöinti alueella

Ivalon lentoasema on suljettu kansainväliseltä liikenteeltä. Kaikkien lentojen tiedot suositellaan varmistettavaksi ennen lentoasemille saapumista. Peruutuksista ja aikataulumuutoksista tiedottavat lentoyhtiöt. Lapin ELY-keskus kehoittaa ihmisiä tarkistamaan joukkoliikenteen aikataulut liikennöitsijöiltä, sillä niihin on voinut tulla muutoksia. 

Valtioneuvosto on 7.5.2020 yleisistunnossaan päättänyt muun muassa jatkaa väliaikaisesti palautettua sisärajavalvontaa 14 päivästä toukokuuta 14 päivään kesäkuuta 2020. Sisärajan ylittäminen Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Norjan välisillä rajajoilla on sallittua kalastustarkoituksessa ilman rantautumista toisen valtion alueelle.

Finnair aloittaa liikennöinnin Helsingistä Ivaloon 2.8.2020. Tarkemmat tiedot aikatauluista on nähtävillä täältä. Finnair liikennöi Rovaniemelle josta ja linja-autoyhteyksiä Inari-Saariselkä alueelle.

Inari-Saariselkä alueen palvelut

Inari-Saariselkä matkailualueen palveluiden palveluajat sekä – muodot ovat osin muuttuneet. Alueen palvelutarjonnan löydät aktiviteetit ja majoitus -sivuiltamme, jonka kautta voit nähdä tarkemmat aukioloajat kunkin yrityksen verkkosivuilta.

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti, museot kuten Kultamuseo ja Saamelaismuseo Siida aukeavat jälleen 1.6.2020.

Inari-Saariselkä alue palvelee kesällä 2020 niin vieraiijoiden kuin paikallisten turvallisuus ja terveys huomioon ottaen. Lue alta lisätietoja Pohjois-Lapin kesän palveluista ja palveluiden saatavuudesta. 

Matkailuneuvonnan ja Metsähallituksen palvelut

Metsähallitus avaa luontokeskukset, perinnetilat sekä varaus-, vuokra- ja autiotuvat 1.6. alkaen. Päätös noudattaa valtioneuvoston linjauksia julkisten tilojen avaamisesta. Matkailuneuvonnan ja Metsähallituksen palvelupisteiden yhteystiedot löydät täältä.

Myös Metsähallituksen asiakaspalvelupisteet Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa, Ivalossa ja Saariselän Kiehisessä avataan 1.6.2020., jonka lisäksi verkko- ja puhelinneuvonta jatkuu normaalisti.

Katso palveluita ja poikkeusjärjestelyitä koskevat ajankohtaiset tiedot sekä ohjeet turvalliseen retkeilyyn osoitteesta: www.luontoon.fi/koronavirusohjeet

Kuinka toimia jos epäilet tartuntaa

Jos sinulla ilmenee äkillisiä hengitystieinfektion oireita: kuumetta, yskää tai hengenahdistusta, soita aina ensin terveyskeskukseen. Puhelimisessa saat ohjeet jatkohoidosta. Älä lähde levittämään tartuntaa terveyskeskukseen tai päivystykseen. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.

Ivalon terveyskeskuksen päivystysnumero: 040 770 9187.

Ulkomaalaisten matkailijoiden kotiinpaluu

Matkailijoiden tulisi olla ensisijaisesti yhteydessä matkatoimistoonsa / matkanjärjestäjään tai lentoyhtiöön. Suomeen ei voi enää saapua kansainvälisiä matkailijoita edes ns. noutolennoilla.

Lue lisää

Seuraamme alueen tilannetta ja päivitämme sivua tilanteen kehittyessä. Viimeisin päivitys: 20.5.2020.

Ajankohtaista