Lapissa on tänä talvena mitattu ennätyksellisiä lumimääriä, ja Saariselällä on lunta jo yli 80 cm! Talvista tekemistä löytyy lomasi jokaiselle päivälle aina toukokuulle asti, tulit sitten viettämään pidennettyä viikonloppua tai parin viikon kiireetöntä talvilomaa. Vaikka arktinen Saariselän ulkoilukeskus on kaukana pohjoisessa, pääset Helsingistä lentäen perille hetkessä. Lentoaika Ivaloon on noin puolitoista tuntia, josta Saariselälle on lentokenttäbussilla vajaan puolen tunnin matka. Perille pääset myös autolla sekä junalla Rovaniemelle, josta matka jatkuu huolettomasti linja-autolla aina hotellisi ovelle asti.

Edulliset talvilennot pohjoiseen – alk. 36€ / suunta

Norwegianilla lennät kätevästi pidennetyn viikonlopun viettoon torstaista sunnuntaihin tai minilomalle sunnuntaista torstaihin. Lentoja on tarjolla aina huhtikuun puoleenväliin saakka ja lentohinnat alkavat 36 eurosta / suunta. Finnairin sinivalkoiset siivet lentävät Ivaloon päivittäin ja talven tarjoushinnat ovat alkaen 131 euroa. Päivittäiset yhteydet mahdollistavat edullisen lumiloman kaukana pohjoisessa juuri omien aikataulujesi mukaisesti!

Ivalon lentokenttä on vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Saariselältä. Helsingistä Ivaloon lentävät lentoyhtiöt Finnair ja Norwegian.

Majoitu mukavasti Saariselällä

Saariselän monipuolisesta majoitustarjonnasta löytyy sopiva tyyny jokaisen pään alle. Valittavanasi on täyden palvelu hotelleja, tilavia lomahuoneistoja sekä revontulien katseluun oivallisia lasikattoisia mökkejä. Mikä parasta, Saariselällä kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä missä ikinä majoitutkin. Lisäksi päivittäin liikennöivä suksibussi mahdollistaa kulkemisen laajemmallakin alueella.

Arktinen aktiiviloma

Lentäen saapuvan ei tarvitse tuoda varusteita mukanaan, sillä Saariselän monipuolisista välinevuokraamoista löytää kaiken aktiivilomaan tarvittavan! Vuokraamot tarjoavat edullisen tavan nauttia talven riennoista, ja myös mahdollistavat uusien lajien kokeilun. Välinevuokraamot päivittävät varusteitaan vuosittain ja suksien voitelupalvelut ymmärtävät alueen nopeasti muuttuvia lumiolosuhteita. 

Saariselän alue on perinteisesti tunnettu hiihtäjän paratiisina. Lähes loputtomiin jatkuvat, erinomaisesti huolletut ladut ovat jo vuosikymmeniä houkutelleet niin kunto- kuin retkihiihtäjiä kotimaan lisäksi myös maailmalta. Hiihdon lisäksi myös muu talviliikuntatarjonta on kehittynyt viime vuosina, ja latuverkoston rinnalle on avattu ulkoilureitistöjä niin talvipyöräilyyn, lumikenkäilyyn kuin kävelyynkin. Osa Saariselän luontopoluista toimii lumikenkäreitteinä. Aivan uusia huollettuja monitoimi- ja talvipyöräilyreittejä on tänä talvena avattu Saariselkä – Kiilopää alueelle useita kymmeniä kilometriä. Talvireitit on suunniteltu monikäyttöreiteiksi, eli niillä saa liikkua lumikengillä, kävellen, potkukelkalla tai vaikka pyöräillen. Perinteistä maastopyörää huomattavasti leveärenkaisempi läskipyörä soveltuu erinomaisesti pehmeällä lumella ajamiseen. Sydäntalven aikana talvireitit tarjoavat vaihtelevaa maastoa innokkaalle polkijalle, ja kevään mukana saapuva hankikanto avaa mahdollisuuden kokeilla pyöräilyä myös merkittyjen reittien ulkopuolella. Jos perinteinen polkeminen tuntuu liian raskaalta, kestää sähköavusteisen läskipyörän akku hyvin jopa 10–15 asteen pakkasia ja soveltuu erinomaisesti keventämään talvipäivien matkantekoa.

pyöräilijöitä tunturissa
Talvipyöräilyn suosio kasvaa kasvamistaan. Saariselältä voit vuokrata pyörän tai lähteä ohjatulle retkelle, vaikka sähköavusteisella läskipyörällä.

Saariselälle koko perheen voimin

Talvisen aktiivilomailun ei tarvitse jäädä vain isompien riemuksi. Koko perhe saadaan kätevästi liikkeelle välinevuokraamoista saatavalla lapsiahkiolla, joita on yhden ja kahden lapsen mallia ja jotka soveltuvat niin hiihtoladuille kuin myös pyörän perään. Alueen vuokraamoista löytyy monipuolisesti suksia, pyöriä ja muita välineitä myös perheen nuorimmille. Saariselän hiihtokeskuksen rinteet sopivat kokeneempien laskijoiden lisäksi myös perheille ja aloittelijoille, ja tarjoavat sopivaa haastetta sekä laskijoille että lautailijoille.  Laskettelukeskuksesta löydät myös Suomen pisimmän upeasti valaistun pulkkamäen, jossa riittää vauhdinhurmaa myös vanhemmille pulkkailijoille! Saariselän palkitusta hiihtokoulusta saa osaavaa ohjausta monipuolisesti eri talvilajien pariin. Mikä olisikaan parempi aloitus tulevaan lasketteluharrastukseen kuin junioreille suunnattu laskettelukoulu? Ulkotouhujen vastapainoksi löytyy Saariselältä myös Angry Birds – aktiviteettipuisto.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.
Saariselän pulkkamäki on elämys jonka jokaisen Lapin kävijän tulisi kokea.

Aktiivisen ulkoilupäivän päätteeksi voit vielä pulahtaa kylpylän altaisiin ja rentoutua saunan lempeissä löylyissä. Tasokkaat ja elämykselliset hemmotteluhoidot löytyvät kätevästi kylpylän yhteydestä. Saariselän monipuolisesta ravintola- ja tapahtumatarjonnasta löydät joka illalle ruokailuelämyksiä ja viihdykettä. Vielä ennen kotimatkaa kannattaa ehdottomasti lähteä jahtaamaan revontulia revontulioppaan johdolla. Elämyksellinen ilta taivaan tulien loisteessa kruunaa lomasi ja palaat arkeen arktisen miniloman voimaannuttamana!

Saariselän lisäksi pohjoisimmasta Lapista löytyy myös muita uniikkeja lomakohteita. Tutustu koko Inari-Saariselkä alueeseen ja lähde arktiselle lomalle kauas pohjoiseen!

Päiivitetty 24.1.2020.

Ajankohtaista