Urho Kekkosen kansallispuiston palvelupiste Kiehisessä avataan uusi näyttely 9.12.2019. Näyttely palvelee monipuolisesti retkeilijöitä, matkailijoita ja kaikkia pohjoisesta luonnosta kiinnostuneita.

Seinien täydeltä pohjoista luontoa

Retki Saariselän alueella ja Suomen toiseksi suurimmassa kansallispuistossa kannattaa aloittaa jo Kiehisestä. Katsoessaan palvelupiste Kiehisen uutta näyttelyä ymmärtää, miksi kansallispuisto on monelle niin rakas. Loivasti kaartuvat tunturit, kauniit jokilaaksot, aarnimetsät ja suojaa antavat autiotuvat – missään muualla ei ole samanlaista.


Urho Kekkosen kansallispuistoon suuntautuvan retken voi aloittaa tai päättää Kiehisen näyttelyyn. Seinän kookkaalta kartalta hahmottaa hyvin laajan puiston mittasuhteet, ja voi suunnitella, minne tuvalle kulkunsa suuntaisi. Patikoinnin päätteeksi voi vielä viipyä maastoretken tunnelmissa ja tarkistaa, mikä olikaan polun vieressä kukkiva kasvi tai tunturin laella juoksenteleva lintu. Oma paikkansa näyttelyssä on kansallispuistolle nimensä antaneella miehellä, Urho Kekkosella. Näyttelyyn rakennetussa autiotupanurkkauksessa voi viettää hetken kansallispuiston henkilölegendojen parissa tai selailla puistosta aikojen saatossa kirjoitettuja lehtijuttuja.

Näyttelyä on rakennettu hartaasti Kiehisen uusiin tiloihin ja avajaisia päästään viettämään maanantaina 9.12.2019


Näyttelyn käsikirjoituksen ovat tehneet Metsähallituksen Luontopalvelujen suunnittelija Kristiina Aikio, biologi Heini Koivuniemi sekä heidän apunaan Pohjois-Lapin puistoalueen henkilöstöstä koostunut työryhmä. Graafinen suunnittelu on Luontopalvelujen erikoissuunnittelija Pasi Nivasalon käsialaa. Näyttely on osa Phenomena of Arctic Nature -ENI-hanketta.
Urho Kekkosen kansallispuiston palvelupiste Kiehiseen näyttelyineen on vapaa pääsy.

Näyttelyn avajaisia vietetään 9.12. klo 14 alkaen kakkukahvien merkeissä. Kiehinen muutti Saariselällä uusiin tiloihin kesäkuussa ja löytyy nyt Santa’s Hotel Tunturin Gielas-rakennuksen kivijalasta (Lutontie 16). Tervetuloa!

Näyttelyn avajaisia vietetään 9.12. klo 14 alkaen kakkukahvien merkeissä.


Lisätietoja Phenomena of Arctic Nature-hankkeesta: www.metsa.fi/pan

News