Maailmankuulun animaation Frozen – huurteinen seikkailu jatko-osa Frozen 2 nähdään Inarin kunnassa ainutkertaisena ennakkonäytöksenä jo lauantaina 14.12.2019 klo 16. Suomen ensi-ilta kyseisellä animaatiolla on joulupäivänä 25.12.

Inarin kunnan kulttuuritoimen ylläpitämä elokuvateatteri Aslak järjestää yhteistyössä Walt Disney:n kanssa Jikŋon II –ennakkoesityksen pohjoissaameksi dubattuna Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa. Ennakkoesitykset nähdään suomeksi ja pohjoissaameksi dubattuna samana päivänä elokuvateatteri Aslakissa, Ivalossa. Pohjoissaamen kieliversiossa on suomenkielinen tekstitys.

Ennakkoliput Sajoksen Jikŋon II esitykseen tulevat myyntiin 2.12. Sajoksen infoon ja Aslakin ennakkoliput myydään Ivalossa kunnantalon infossa arkisin klo 9-15. Sajoksen kahvila Čaiju on avoinna kaksi tuntia ennen esitystä ja tunti esityksen jälkeen ja tarjolla on Frozen-teemaisia herkkuja. Sajoksessa ei lipunmyyntiä 11.12., muina arkipäivinä kyllä. Lippuja ei voi varata vaan ne on lunastettava etukäteen. Tarkemmat esitysajat ja -paikat löydät Inarin kunnan nettisivuilta.

Miksi Elsa sai syntyessään taikavoimat?Vastaus tähän kysymykseen vetää häntä puoleensa ja uhkaa hänen valtakuntaansa. Yhdessä Annan, Kristoffin, Olafin ja Svenin kanssa hän lähtee vaaralliselle mutta merkittävälle matkalle. Elokuvassa Frozen – huurteinen seikkailu Elsa pelkäsi, että hänen voimansa ovat liikaa maailmalle. Elokuvassa Frozen 2 hänen täytyy toivoa, että ne riittävät. Frozen 2 -elokuvan takana on Oscar®-palkittu tekijätiimi (ohjaajat Chris Buck ja Jennifer Lee sekä tuottaja Peter Del Vecho). Elokuva nähdään elokuvateattereissa joulukuussa 2019.

Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tiina Sanila-Aikio osallistui Frozen 2 -elokuvan maailmanensi-iltaan Hollywoodissa 7.11. ”Elokuvan näkeminen oli hieno kokemus ja vaikka kyseessä onkin Walt Disney Animaatio Studion luoma fantasiamaailma, löytyy sieltä asioita, jotka ovat kulttuurimme innoittamaa. Odotan kovasti, että pääsen näkemään elokuvan uudelleen pohjoissaameksi”, sanoo puheenjohtaja Sanila-Aikio.

Lisätietoa Saamelaiskäräjien, Saamelaisneuvoston ja Walt Disney Animation Studiosin yhteistyöstä: https://www.samediggi.fi/2019/09/30/ainutlaatuisella-yhteistyolla-vaikutuksia-saamenmaalle/

Lisätietoja:
Tapahtuman järjestäjä: Inarin kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen, 040 776 7546, mirja.karjalainen@inari.fi
Lipunmyynti Sajoksessa markkinointipäällikkö Katariina Guttorm, 010 839 3109
Kahvila Čaiju, 040 588 4062, caiju@samediggi.fi

News