Kaukana Pohjoisessa on nautittu kirpsakasta pakkassäästä ja lumisista talviaktiviteeteista jo hyvän tovin. Hiihtokansa on päässyt laduille jo lokakuun puolella ja laskettelukauden avajaisia vietetään 22.11. Monipuolisen talvikauden starttaava viikonloppu tuo tullessaan monenlaisia tapahtumia Saariselälle, joista voit tulla nauttimaan vaikka koko perheen kesken tai ystäväporukassa!

Tapahtumia viikonlopun täydeltä

Saariselän hiihtokeskus Ski Saariselkä avaa rinteensä 22.11. Kahdella tunturilla toimiva Euroopan pohjoisin hiihtokeskus tarjoaa uskomattomien arktisten maisemien lisäksi monenlaisia talviaktiviteettejä ohjatusti, muun muuassa alppihiihtoa, lumilautailua, pulkkailua ja läskipyöräilyä. Avajaisviikonloppuna riittää hulinaa sillä Saariselällä järjestetään samanaikaisesi niin kansainväliset FIS-hiihdot kuin myös legendaariset Kaamosjazzit.

Saariselän viisitoista rinnettä tarjoavat upeita maisemia kahdella tunturilla.

Maailman pimein jazzfestivaali Kaamosjazz valtaa tunturin torstaista 21.11. alkaen Dallapen voimin. Monipuolisen viikonlopun aikana kuullaan myös muun muuassa Samuli Edelmania. Torstaina järjestettävä Kaamosenergia -seminaari tarjoilee energia-alan uusinta uutta kiinteistöjen omistajille ja alan toimijoille. Sunnuntaina 24.11. pistetään pöytä koreaksi Laanilan Kievarissa ja nautitaan mitä parhaimpia brunssherkkuja. Lisää Inari-Saariselkä alueen tapahtumia löydät tapahtumakalenterista.

Liikkuminen Saariselän alueella on vaivatonta sillä myös suksibussi aloittaa liikennöinnin 22.11.

Arktisen tunnelmallinen jazzfestivaali Kaamosjazz järjestetään Saariselällä 21-24.11.2019 jo 39:n kerran. Tänä vuonna esiintymässä on mm. Samuli Edelman.

Talvireittejä joka lähtöön

Laskettelun ja tapahtumien lomassa voi Saariselällä harrastaa monipuolisesti eri luontoliikuntalajeja. Saariselkä on tunnettu hyvinhoidetuista laduistaan. Saariselän Ladut – Saariselkä Nordic Ski tiedottaa latujen huoltotilanteesta ja Saariselän latukartta näyttää reaaliaikaisen latutilanteen karttapohjalla. Saa­ri­sel­kä-Kii­lo­pää alu­eel­la on myös eri toi­min­noil­le suun­nat­tu­ja muita reitistöjä. Au­ro­ra­pol­ku on ym­pä­ri­vuo­ti­nen kä­ve­ly­pol­ku, ja alueen luon­to­po­lut ovat tal­vi­sin lu­mi­ken­käi­ly­reit­te­jä. Alu­eel­la on myös ns. mo­ni­toi­mi­pol­ku­ja, joil­la voi mm. kä­vel­lä, lu­mi­ken­käil­lä, pyö­räil­lä ja kul­kea koi­ran kans­sa.

Tie­toa eri­lai­sis­ta ak­ti­vi­tee­teis­ta sekä rei­teis­tä saat Saariselän Matkailuinfosta pal­ve­lu­pis­te Kie­hi­ses­tä, joka si­jait­see Gie­las-ho­tel­lirakennuksessa .

Noin 200 kilometriä kattavan latuverkoston lisäksi voi Inari-Saariselän alueella harrastaa monipuolisesti myös muita talvilajeja kuten läskipyöräilyä.

News