Lappilainen keittiö tuo lautasellesi aitoja makuja pohjoisen raaka-aineista valmistettuna. Lappilainen keittiö elää vuodenaikojen mukaan ja tukeutuu puhtaasti perinteeseen. Inari-Saariselkä matkailualueella herkkuja on tarjolla sekä tapahtumissa että ravintoloiden ruokalistoilla, jotka pursuavat lähiruokaa parhaimmillaan.

Lähde Laanilan Kievarin toista kertaa järjestettäville Kaamosta vastaan -ruoka- ja viinimessuille 19.10.  Tapahtumassa maistellaan oluita ja viinejä sekä tutustutaan paikallisten tuottajien raaka-aineista valmistettuihin ruokiin. Laanilan Kievarin messujen herkkulautaselta pääsee maistamaan muun muassa lähiruokaa – poroa ja Inarin kalaa.

Laanilan Kievariin voi lähteä herkuttelemaan myös isänpäivästä 10.11.  lähtien joka sunnuntai tarjolla olevalle brunssille.  Suomen itsenäisyyspäivää 6.12. juhlistetaan kuuden ruokalajin yllätysmenulla ja jouluaaton perinteiseen juhlapöydän kattaukseen on hyvä  varata paikkasi ajoissa.

Jo 28. kertaa Lapin keittiömestareiden  järjestämä Keittomestareiden herkkupöytä 9.11. Santa’s Hotel Tunturissa tarjoaa vertaansa vailla olevaa makujen ilotulistusta. Joukko pohjoisen osaavia ammattilaisia valmistaa tarjolle tänä vuonna Välimeren herkkukimaran. Varaathan paikkasi pikaisesti tähän ainutlaatuiseen tilaisuuteen.

Ravintola Aanaarin kuningasrapu-haukipullat vievät kielen mennessään. Kuva: Mervi Haavisto

Herkuttelun ja nautiskelun merkeissä kulinaarimatkasi voi jatkua kohti pohjoista, Inarin kylään, jossa Hotelli Kultahovin Ravintola Aanaarissa Juutuanjoen rantamilla kannattaa varata aikaa ikimuistoiselle ateriakokonaisuudelle. Miltä mahtaa maistua kuivahaukibrandade, poro ja sen laidunmaa, metsä tai savusauna? Aitoja pohjoisen elämyksiä makupaletillesi!

Kannattaa vielä suunnata edelleen pohjoista kohti ja päätyä Utsjoella Ravintola Detnun näköalapaikalle Tenojoen varteen. Täällä voit nauttia paikallisten tuottamista, keräämistä ja metsästämistä puhtaista luonnonantimista valmistetuista herkuista. Deatnu on erikoistunut saamelaisiin perinneruokiin ja hyödyntää mahdollisimman paljon paikallisten tuotteita ja luonnosta saatavia raaka-aineita. Ravintola Deatnun perinneruokaillat keräävätkin herkuttelijoita runsain joukoin pitempienkin matkojen takaa.

Loimulohi valmistuu kodassa avotulen ääresssä. Kuva: Visit Finland, Juho Kuva

Lähiluonnosta peräisin olevien raaka-aineiden valmistus ja yhdistely on vaativa laji. Pohjois-Lapin keittiöt ovat kehittyneet siinä huippuunsa. Jopa vaatimattoman oloisissa ja pienissä ravintoloissa voit saada eteesi makuelämyksiä, joihin bulevardien huippukokeilla ei ole mahdollisuuksia.

Lähde aidolle makuelämysmatkalle kauas pohjoiseen!

News