Photo by: Jan-Eerik Paadar

Kansainvälinen valokuvaustyöpaja Nightless Night – Outdoor Photography Workshop järjestetään Suomen suurimman kansallispuiston, Lemmenjoen, mykistävissä maisemissa kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Kyseessä on ulkoilmaihmisille, sosiaalisen median tarinankertojille ja valokuvausharrastajille suunnattu valokuvaustapahtuma, jossa päästään tutustumaan Lemmenjoen kuvauksellisimpiin kohteisiin sekä oppimaan uusia niksejä ammattivalokuvaajilta.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on alkanut, liput ja ohjelma on saatavissa tapahtuman omilta sivuilta – paikkoja on rajoitetusti!

Mikä tekee yöttömästä yöstä niin erikoisen?

Yli kaksi kuukautta kestävä yötön yö takaa loistavat puitteet seikkailuun, jossa päästään sukeltamaan sosiaalisen median ja valokuvauksen saloihin. Arktisten kesäöiden ainutlaatuinen kultainen hehku tarjoaa ihanteelliset olosuhteet niin luonnossa valokuvaukseen kuin liikkumiseenkin. Uusia oppeja ja inspiraatiota valokuvaukseen on jaossa lukuisissa käytännön työpajoissa. Tulevan kesän pääkouluttaja on ulkoilma- ja toimintakuvaukseen erikoistunut valokuvaaja ja valokuvauskouluttaja Harri Tarvainen.

Kuva: Lapin Materiaalipankki, kuvaaja Harri Tarvainen

Retkeilyopetusta valokuvauksen rinnalle

Tällä kertaa ohjelmassa on painotettu myös retkeilyopastusta lisäämällä vuorokauden mittaisen retkeilytyöpajan itse valokuvausaiheisen viikonlopun alkuun. Camping Crash Course nimellä kulkeva retkeilyosio soveltuu erinomaisesti retkeilystä kiinnostuneille aloittelijoille ja myös kokeneemmille retkeilijöille, jotka haluavat jakaa hyväksi kokemiaan käytänteitä.

Jo kolmasti pidetyn vuosittaisen tapahtuman järjestää Inari-Saariselkä Matkailu yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa. Tulevana kesänä tapahtumapaikkana toimii Hotelli Korpikartano luonnonkauniin Menesjärven rannalla aivan Lemmenjoen kansallispuiston kainalossa. Asianmukaisista retkeilyvarusteista ja -varusteopastuksesta vastaa Lapland Safaris Saariselkä. Online-ilmoittautuminen tapahtumaan on alkanut, ja paikkoja on myynnissä rajoitetusti. Tapahtuma toteutetaan englanninkielellä.

Vuorovene odottaa Njurkulahden laiturissa
Lemmenjoella kuljetaan jokiveneillä. Kuva: Irina Salomaa

Lisätietoja: nightlessnight@inarisaariselka.fi | www.nightlessnight.com | Pääkuva: Jan-Eerik Paadar

Ajankohtaista