Elämyksiä elämään – töihin tunturiin

Julkaistu: 08.08.2018

Hae vapaampaa työpaikkaa kampanjasivuilta www.rekrytointi.inarisaariselka.fi

Viime vuonna Pohjois-Lapissa toteutettiin ensimmäistä kertaa suomalaisessa työhistoriassa alueellinen rekrytointikampanja Saariselän, Inarin ja Utsjoen alueiden matkailuyritysten yhteistyönä. ”Työaika töissä – loput lomalla” kampanja herätti aktiivista keskustelua ja tuotti tulosta tuomalla alueelle ammattitaitoista työvoimaa niin sesonkiajaksi kuin ympärivuotisiin työpaikkoihinkin. – Onnistuneen kampanjan uusimisella luodaan entistä laajempaa ja tehokkaampaa näkyvyyttä ammattitaitoisten ja innostuneiden työntekijöiden saavuttamiseksi, kertoo Inari-Saariselkä Matkailun markkinointijohtaja Tarja Manninen.

Yhteisöllisyys on sesonkityöntekijöille tärkeää. Parhaimmillaan työporukat hitsautuvat toimiviksi, toisistaan välittäviksi tiimeiksi. Kuva: Jouni Männistö

 

Työpaikan ja harrastusmahdollisuuksien lisäksi Lappiin tulijoita innostavat yleensä luonto, puhdas ilma, rauhallinen elämänrytmi ja yhteisöllisyys. –Arktisuus, luonto ja kansainvälisyys tuntuvat niin töissä kuin vapaalla. Kielitaito vahvistuu monikansallisessa työyhteisössä ja asiakaspalvelussa, jatkaa Tarja Manninen.

 

Lapin matkailun kasvu ja ympärivuotisuuden kehittyminen lisäävät työvoiman tarvetta entisestään. Matkailualan lisäksi alueella on töitä tarjolla myös mm. rakennus- ja hoitoaloilla. Yksistään viime talvisesongin alussa Lapissa tuli avoimeksi lähes 1900 työpaikkaa.

Inari Saariselkä Matkailun rekrytointikampanja toteutetaan yhteistyössä alueen matkailuyritysten ja Suomen suurimpaan työvoimapalveluita tarjoavaan Baronaan kuuluvan Opteam Lapin kanssa. Löydät kaikki avoimet työpaikat sekä työntekemisen tarinoita kampanjasivuilta www.rekrytointi.inarisaariselka.fi. Tervetuloa töihin tunturiin, hakemaan elämyksiä elämään!

 

Tunturissa työskennellessäsi tapaat samanhenkisiä ihmisiä ja pääset harrastusten pariin suoraan työpaikan ovelta. Kuva: Juha Kauppinen