Pohjoisimman Lapin tarjontaa

Sompio

Pyhä-Nattanen

Jumalten vuori Pyhä-Nattanen on yksi Nattastuntureiden kuudesta tunturista ja se oli aikoinaan saamelaisten uhripaikka. Pyhä-Nattasen huipulla on vanha palovartijan tupa, mikä palvelee nykyisin ulkoilijoiden taukotupana.

> Lue lisää

Tankavaara

Tankavaaran Kultakylä

Tankavaaran kultakylä on Lapin kullan historian ympärille rakennettu kylä vanhoine rakennuksinneen. Siellä on myös ravintola ja majoitusta kullankaivajien mökeissä. Kultakylän kupeessa sijaitsee maailman ainoa Kansainvälinen Kultamuseo.

> Lue lisää

Sompio

Sompion luonnonpuisto

Sompion luonnonpuisto on saanut nimensä vanhan Sompion lapinkylän mukaan. Poronhoito on alueen peruselinkeinoja ja sen harjoittaminen kuuluu olennaisena osana myös luonnonpuiston maisemakuvaan. Retkeilijälle Sompion luonnonpuisto tarjoaa ainutlaatuisia luontoelämyksiä.

> Lue lisää

Tankavaara

Tankavaaran Kultamuseo

Tankavaarassa, puolen tunnin ajomatkan päässä Saariselältä sijaitsee maailman ainoa Kansainvälinen Kultamuseo. Museon perusnäyttely kertoo Lapin värikkäästä kultahistoriasta ja esittelee kullankaivajien elämää esineiden, kuvien, dokumenttien avulla.

> Lue lisää

Vuotso ja Tankavaara

Vuotso on Suomen eteläisin saamelaiskylä, mistä pääsee Urho Kekkosen kansallispuistoon ja Sompion luonnonpuistoon. Tankavaarasta löytyy kultakylä palveluineen ja maailman ainoa kansainvälinen kultamuseo.

> Lue lisää

A-Ö majoituskyselylomake

Haluatko majoitustarjoukset näppärästi omaan sähköpostiisi? Täytä majoituskyselylomake ja me lähetämme sen puolestanne alueen majoituryrityksiin.

> Lue lisää

Tankavaara

Kultamuseo

Kullan Tarinan Talossa legenda Tankavaarasta jatkuu. Täällä sijaitsee maailman ensimmäinen ja ainoa kansainvälisesti kultahistoriaa esittelevä museo, jossa tarjoamme elämyksiä ja kultatietoutta ympäri vuoden kaiken ikäisille.

> Lue lisää