Alma Arktika

Järjestämme luontoelämyksiä Saamenmaassa. Toimimme Nuorgamin alueella Kaldoaivin erämaassa, Tenojoella sekä sen sivujoilla. Joskus poikkeamme myös Norjan puolelle Ifjordiin ja Jäämerelle.

> Lue lisää

Pohjoisimman Lapin tarjontaa

Pohjoisimman Lapin tarjontaa

Lomakylä Valle

Lomakylä Valle tarjoaa laadusta mökki- ja hotellimajoitusta Tenon rannalla Utsjoella. Lomakylän Ravintola Deatnussa nautit maukasta lähiruokaa. Lomakylä tarjoaa myös erilaisia aktiviteetteja ympäri vuoden.

> Lue lisää

Suomen kaunein tie

Matkaa henkeäsalpaavissa maisemissa Suomen kauneinta tietä Karigasniemen ja Utsjoen välillä Tenojokea seuraten.

> Lue lisää

Lohiranta

Tenon Lohiranta on Tenojoen varrella parhailla soutupaikoilla sijaitseva rauhallinen matkailukeskus, joka on palvellut kalastajia ja Lapin luonnosta nauttivia lomailijoita jo yli 30 vuoden ajan.

> Lue lisää

Aurora Holidays

Jos unelmanasi on loma kaukana pohjoisessa, siellä missä talvisin loistavat revontulet ja kesäsin keskiyön aurinko valaisee mahtavaa Tenojokea. Silloin Aurora Holidays on sinulle sopiva lomapaikka Suomen ja EU:n pohjoisimman kunnan alueella Norjan rajalla.

> Lue lisää

Tundrasafari Finland Oy

Arktinen alue on kaukana kaikista, mutta lähellä kaikkea mitä tarvitset. Karun luonnon kauneus muistuttaa meitä pienuudestamme luonnon edessä.

> Lue lisää

A-Ö majoituskyselylomake

Haluatko majoitustarjoukset näppärästi omaan sähköpostiisi? Täytä majoituskyselylomake ja me lähetämme sen puolestanne alueen majoituryrityksiin.

> Lue lisää

Kevon luonnonpuisto

Kevon luonnonpuisto on upeine kanjoneineen yksi maamme jylhimpiä retkeilykohteita. Luonnonpuistoon pääsee tutustumaan 2 km luontopolulla, joka lähtee Karigasniementien varresta Sulaojalta. Vaeltajille Kevo tarjoaa 63 km ja 86,5 km vaativat vaellusreitit.

> Lue lisää

Saamen silta

Saamen silta

Saamen silta yhdistää kaksi kaksi pohjoista valtiota Suomen ja Norjan, joiden välissä virtaa Tenojoki. Sillan pituus on 300 metriä ja jänneväli on 155 metriä.

> Lue lisää

Utsjoki

Ailigas-tunturit

Ailigas-tunturi kohoaa Utsjoen kirkonkylän kotitunturina ja on 342 metriä korkea. Muut kaksi Ailigasta sijaitsevat myös Utsjoen kunnassa Tenojoen rantamaisemissa.

> Lue lisää

Utsjoki

Kirkkotuvat

Utsjoen kirkon kupeessa sijaitsevat 14 vanhaa kirkkotupaa, jotka ovat peräisin 1700 – 1800-luvuilta. Tuvat olivat saamelaisten sukujen omistamia ja ne olivat käytössä vielä 1930-luvulla.

> Lue lisää

Utsjoki

Kevon luonnonpuiston lumoa sekä tarujen tunturimaisemia.

> Lue lisää