Alma Arktika

Arktista elämää ja elämyksiä kaukana pohjoisessa

Alma Arktika on vuonna 2015 perustettu majoitus-, välinevuokraus- ja opaspalveluja tarjoava yritys Utsjoen Nuorgamissa, EU:n pohjoisimmassa kylässä. Järjestämme luontoelämyksiä Saamenmaassa. Toimimme Nuorgamin alueella Kaldoaivin erämaassa, Tenojoella sekä sen sivujoilla. Joskus poikkeamme myös Norjan puolelle Ifjordiin ja Jäämerelle.

Viemme teidät vaeltamaan maastopyörillä, kajakeilla ja leijoilla Kaldoaivin suuren ja kauniiseen erämaahan. Pääset nauttimaan erämaan antimista kuten kalasta, porosta, marjoista, sienistä ja riekoista. Saamenkielellä Alma tarkoittaa aitoa. Kunnioitamme ympäristöä ja toimimme aina vastuullisesti luontoa mahdollisimman vähän kuluttaen ja paikallisuutta tukien.

Melontavaellus

Tenojoki on Suomen ja Norjan välinen rajajoki, joka laskee Jäämereen. Syksyllä ruskan värit maalaavat joen rannat upeaksi väriloistoksi. Lähde kanssamme vaikuttumaan tästä kauneudesta! Melomme parhaimpaan ruska-aikaan Tenojokea pitkin Karigasniemeltä aina Jäämerelle saakka. Melottavaa matkaa tulee yhteensä lähes 200 km, mutta onneksi koko matka taittuu leppoisasti alavirtaan!

Maastopyötäretki Kaldoaivin erämaahan

Kaldoaivin erämaa on Suomen suurin erämaa-alue. Pyöräilemme Kaldoaivin erämaan parhaita maastopyöräreittejä Utsjoelta Kaldoaivin nimikkotuntureiden kautta Nuorgamin tielle Njallavaaraan. Matkaa maastopyörävaellukselle tulee jopa 120 km ja sen aikana näet muun muassa sekä nykyistä että vanhaa saamelaisen poronhoidon kulttuuria. Maastopyöräilemme nykyisillä ja entisillä poroerotuspaikoilla sekä näemme vanhoihin uskomuksiin perustuvan seitakiven.

Majoitus 

Tarjoamme mökkimajoitusta Nuorgamissa.  Meillä ei ole mökkikylää vaan kaikki mökkimme ovat ainutlaatuisia rakennuksia, joilla on oma tarina ja historia- Tällä hetkellä meillä on kolme  tasokasta Tenonrantamökkiä sekä kaksi erähenkisempää mökkiä.

Tutustu kesä ja syksy aktiviteetteihin

Tutustu talvi ja kevät aktiviteetteihin

Vuokravälineet 

 

Toteutamme elämäsi seikkailun toiveidesi ja taitojen mukaan!

Ota yhteyttä

Alma Arktika

Nuorgamintie 4475
FI-99890 NUORGAM
Tel. +358 (0)50 370 3093
reetta@almaarktika.fi
www.almaarktika.fi

Varaa

Luokitus: kesäkausi, talvikausi

Sijainti