17.-26.11.2017
Inari-Saariselkä  |  Lapland  |  Finland

Ensimmäistä kertaa järjestettävä festivaali Charms of Arctic Auroras tarjoaa monipuolisen kattauksen tapahtumia revontulista Inari-Saariselkä matkailualueella aina Kiilopäältä Nuorgamiin 17.-26.11.2017. Jokainen pystyy kokoamaan itseään kiinnostavat tapahtumat teemoista: kulttuuri, oppiminen ja luontokokemus. Tapahtumien järjestämisestä vastaavat alueen yritykset.

INARI-SAARISELKÄ – PARHAITA PAIKKOJA NÄHDÄ REVONTULIA

Inari-Saariselkä alue on yksi parhaita paikoista nähdä revontulia koko maailmassa. Inari sijaitsee noin 250 km napapiirin yläpuolella, aivan revontuliovaalin alla. Revontuliovaali on soikea rengas, johon revontulet keskittyvät. Tämän takia revontulia on mahdollista nähdä lähes jokaisena iltana syksystä kevääseen saakka, kunhan on pimeää ja taivas on selkeä. Keskimääräisesti revontulia näkyy pohjoisimmassa Lapissa jopa 200 yönä vuodessa. Kuulostaa melko mahtavalta, vai mitä?

ELÄMÄÄ MULLISTAVIA KOKEMUKSIA

Tieteellisesti puhuttaessa napa-alueelle ominainen ilmiö syntyy, kun maan magneettikentän kiihdyttämät hiukkaset törmäävät ilmahiukkasiin. Mutta revontuliin liittyy niin paljon muutakin kuin ainoastaan tiedepuoli. Paikallisille revontulet ovat olleet inspiraation, mytologian ja legendojen lähde jo vuosisatojen ajan. Vierailijoille revontulien kokeminen voi olla elämää mullistava kokemus. Jotkut jopa jäävät koukkuun, eivätkä koskaan saa tarpeeksi noista kirkkaista väreistä taivaalla.

 

Kerää sinua kiinnostavat tapahtumat teemoista: kulttuuri, oppiminen ja luontokokemus. Tapahtumia järjestetään Inari-Saariselkä alueella Saariselältä Utsjoelle asti.

Tämä tapahtumakokonaisuus on osa Arctic Light International Events -hanketta. Hankkeen rahoittajia ovat Euroopan aluekehitys rahasto, Lapin liitto, Elinkeinot & kehitys Nordica ja Inari-Saariselkä Matkailu.

Luontokokemus

OHJELMAPALVELUT

Kulttuuri

MUSIIKKI, TAIDE, TEATTERI, RUOKA, KERTOMUKSET, ELOKUVAT, NÄYTTELYT

Oppiminen

TIEDE

Rajaa tapahtumia valitsemalla

Tapahtumateema

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa