Tervetuloa Kaamosjazzeille 23.-26.11.2017

Julkaistu: 01.11.2017
Kaamosjazz - Polar Night Jazz

Kaamosjazz – Polar Night Jazz soi Saariselällä, Inarissa ja Karigasniemellä torstaista sunnuntaihin 23. – 26. marraskuuta 2017. Konserttipaikkoja on nyt enemmän kuin koskaan ja yhteensä 21 konsertissa kuullaan monipuolista, sykähdyttävää  ja tunnelmallista musiikkia.

Avausiltana lavalle nousee vahva ja monipuolinen tulkitsija Laura Voutilainen tarjoten ohjelmistoaan Varre Vartiaisen quartetin kera tätä iltaa varten ainutkertaisesti jazzin henkeen sovitettuna Santa’s Hotel Tunturin legendaarisissa tunnelmissa.

Saariselän gourmetravintoloissa kuullaan mm. Ravintola Petronellan lounaskonsertissa rovaniemeläislähtöisen Inga Söder -Stream Carries kokoonpanon jazz-tulkintaa kun taasen trio Ape Anttila, Anssi Nykänen ja Harri Taittonen ottaa härkää sarvista ja esittää sopivasti vinksahtanutta urkugroovea aikuiseen makuun planeetan ikiteinejä unohtamatta Ravintola Huipun illassa.

Hotelli Riekonlinnan illalliskonserteissa Hollannista saapuv aNaftule’s Band tarjoaa energisen sekoituksen jazz-, klezmer-, latino- ja cabaret musiikkia ja Kenneth Sjöwall’s Dixie Dudes iroittelee raikkaan dixie-vaikutteisen ohjelmistonsa pyörteissä.

Rauhallisempiin tunnelmiin päästää Saariselän tunturikappelin konserteissa mm arvostettuun Steinway Artist –rosteriin toukokuussa liittyneen jazzpianisti Joonas Haaviston uudella ohjelmistolla, jossa kuullaan hänen omien sävellyksiensä lisäksi sovituksia mm. George Gershwinin ja Paul McCartneyn kappaleista.

Tunturikappelissa yleisölle tarjoillaan myöskin Mikko Innanen & Veli Kujala duon maankuntalauluista kumpuava ohjelmisto. Kappelin päätöskonsertissa sunnuntaina kuullaan, miten käy kun arktista folkmusiikkia pohjoissaamenkielellä esittävä ja singer&songwriter -tyyliä joikuun yhdistävä muusikko-runoilija lyö kättä klassisen musiikin säveltäjän ja multi-instrumentalistin kanssa kun Niillas Holmbergin ja Roope Mäenpään esiintyvät jousikvartetin kera.

Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa Inarissa lauantai-illan pääkonsertissa kuullaan erityisesti pohjoiseen luontoon liittyviin teemoihin syventyvää saamelaista musiikkia sekä perinteisiä ja uusia  Ulla Pirttijärven säveltämiä joikuja Ulda-yhtyeen kera.

Tapahtuman keskipisteeksi Saariselän kyläkeskustaan nousee JazzArena, jossa kuullaan lyhyitä maistiaisina artisteilta ainutkertaisina kokoonpanoina ja sovituksina. Miten käy, kun Innasen ja Kujalan maakuntalauluihin tuodaan aito pohjoinen ulottuvuus ja Ulla Pirttijärvi lisää Suomen maakuntalauluihin myös Saamemaan oman kulttuuriperinteen tai kun klezmer-musiikin uudistajat ja saamemusiikin suurlähettiläät lyövät luovat päänsä yhteen.

 

Oman makunsa mukaisen kattauksen voi koota Kaamosjazz-menusta.

Seuraa meitä facebookissa.