Lasten kanssa Lapissa kesällä

Julkaistu: 29.05.2017
Lapset tunturissa

Inari-Saariselkä alueelta löytyy runsaasti tekemistä lapsille.

Loma kaukana pohjoisessa on usein odotettu koko perheen vuoden kohokohta. Kesällä voi lasten kanssa tutustua kaikessa rauhassa Lapin luonnon moninaisuuteen lasten ehdoilla, poiketen ja pysähdellen, kiipeillen ja kahlaillen.

 

Nauti Suomen parhaasta luonnosta

Kesäloma on erinomainen aika nauttia alueen ainutlaatuisesta ja koko Suomen parhaana pidetystä luonnosta – avarat tunturit, jylhät erämaametsät ja kirkkaat vesistöt ovat kaikkialla läsnä.

Erinomaisen mahdollisuuden alueen luontoon tutustumiseen tarjoavat Urho Kekkosen kansallispuiston uudet tarinalliset päiväretkireitit. Esimerkiksi Saariselältä lähtevä lapsiperheille erittän hyvin soveltuva 2,1 kilometrin mittainen Aurora-polku johdattaa uudelle Aurora-tuvalle.

Kummituskämpän läheisellä kodalla voi tehdä  tulet säältäkin suojassa ja nauttia eväitä kaikessa rauhassa

Ivalon ja Inarin lähialueet tarjoavat myöskin perheille sopivia retkikohteita kuten Tuulispään retkeilyalue Ivalon ja Inarin välillä. Autolla pääsee ylös ihailemaan näkymiä Inarinjärvelle ja parkkipaikalta on 1.5km helppokulkuinen kävelyreitti järven rannalla sijaitsevalle kodalle. Inarin kirkokylän keskustan läheisyydestä Juutuan luontopolku tarjoaa tarinallisia elämyksiä sekä tulistelupaikan kosken rantamilla.

 

Vihaisia lintuja ja sympaattisen saamelaismuorin tarinoita

Luonto- ja ulkoilmaelämysten lisäksi alueelta löytyy myös vaihtelevia aktiviteettejä sisätiloissa. Yksi esimerkki  tällaisesta on Angry Birds -aktiviteettipuisto – kymmenen erilaista aktiviteettipistettä takaavat liikunnallista tekemistä kaiken ikäisille.

Inarissa Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan yhdessä tuottama lastennäyttely Kentänpäässä on matka saamelaiseen lastenkulttuuriin, pohjoiseen luontoon ja Siidan lahja satavuotiaan Suomen lapsille. Myös Siidan ulkomuseo on oivallinen seikkailuympäristö lapsille.

 

Polkien tunturiin ja veneillen vesille

Kahden tunnin mittainen Inarijärven risteily Inarin kylän satamasta vie kiipeilemään pyhälle Ukonkivi-saarelle ja tutustumaan vanhaan jyhkeään saamelaisten kallioseitaan. Nuoliveneet taasen kiidättävä Lemmenjoella lapsillekin sopivalle 30min jokiristeilylle. Kanootin varusteineen voi vuokrata mm. Lapin Luontolomilta .

Saariselän ympäristössä on monia eripituisia, merkittyjä reittejä, jotka soveltuvat hyvin maastopyöräilyyn. Lisäksi Saariselän aluetta voi tutkia maantiepyörän selässä. Ja jos omaa pyörää ei ole mukana, voi sellaisen vuokrata paikan päällä, Lapland Safareilta mm on saatavilla lasten maastopyöriä, lasten kuljetuskärryjä ja lastenistuimia vuokralle.

 

Pelejä ja pihaleikkejä

Saariselällä voi erilaisia pelejä lainata käyttöön esimerkiksi Santa’s Hotelli Tunturista ja Kiilopäällä Kiilopään retkeilykeskuksen tunturimaisemissa voi pelata fresbee golfia tai suunnistaa geokätköille.

Kiilopään retkeilykeskuksessa järjestetään koko perheen kesäleiriviikko 22.-29.7.2017 ja Tankavaarassa vietetään lasten lauantaita 10.6.2017 Taiga-festivaalien yhteydessä.

 

Lisää vinkkejä ja tarkempia tietoja:

Lasten kanssa Inari-Saariselkä_kesä

Kesän tapahtumatarjontaa