Saariselän ladulle 1.11.2017 lähtien

Julkaistu: 26.09.2017
FIS-kisalatu-Saariselkä-600x400

Monipuoliset rinteet ja hyvin hoidetut ladut takaavat onnistuneen loman Euroopan pohjoisimmassa hiihtokeskuksessa.

Pohjoinen sijainti takaa Saariselälle lumivarman hiihto- ja laskettelukauden marraskuusta toukokuulle – ja jopa sen yli: kesäkuussa 2017 Saariselkä Ski & Sport Resort tarjosi kolmen päivän “kesälaskettelukauden”, josta innokkaimmat nauttivat vielä yöttömässä yössä.

Euroopan pohjoisimmassa hiihtokeskuksessa on  mittava maastohiihtolatujen verkosto: peräti 200 kilometriä huollettuja latuja, joista 34 kilometriä on valaistuja. Säilölumella taataan 1,5 kilometriä pitkän, perinteiseen ja luisteluhiihtoon sopivan latu-uran avaaminen jo marraskuun 1. päivänä.

FIS Saariselän hiihdot käydään nyt kolmipäiväisinä kisoina 17.11.2017 – 19.11.2017. Perinteisesti kisaan osallistuu todellisia kovan tason hiihtäjiä, jotka tulevat harjoittelemaan Saariselän laduille jo hyvissä ajoin ennen kisoja. Kolmipäiväisiin kisoihin osallistuu parisensataa hiihtäjää, olympiavoittajia, maailmanmestareita ja W-cup-voittajia yli kymmenestä eri maasta, mm. Saksa, Venäjä, Japani, Itävalta, Viro, Korea, Valko-Venäjä, Kazakstan, USA ja Australia.

Kiilopäähiihto käynnistää tunturissa retkihiihtokauden 25.11.2017. Aktiivikuntoilijoille kilpasarjat 20 ja 50 km, Fjällräven retkisarja n. 30 ja 10-15 km. Lisäksi on tarjolla lyhyempiä reittejä ja perhesarja. Retkisarjojen tarkemmat matkat ja reitit tarkennetaan vasta vähän ennen tapahtumaa lumitilanetta seuraten.

Saariselän alueen ajantasainen latukartta löytyy osoitteesta infogis.fi/saariselka.

Lisää Inari-Saariselkä tapahtumia inarisaariselka.fi/tapahtumat.