Kevättalven tapahtumat

Julkaistu: 13.02.2017
otto-ponto-7413

Kevättalvella nautitaan lisääntyvästä auringonpaisteesta ja erilaisista tapahtumista!

Saariselkä MTB Fatbike, Girls Go Shred, Alamäkiluistelun SM-finaalit, luontoillat Aurora-tuvalla, perinteiset monotanssit ja paljon muuta on tarjolla Inari-Saariselkä alueen kevättalvessa. Valitse suosikkitapahtumasi ja lähde mukaan nauttimaan!

Kevättalvi on Inari-Saariselkä alueen vauhdikkainta aikaa. Lisääntyneen auringonpaisteen ansiosta päivät pidentyvät vauhdilla. Ladut, rinteet ja runsas tapahtumatarjonta kutsuvat nauttimaan talvisista päivistä.

Ensimmäinen Saariselällä järjestettävä läskipyöräilytapahtuma Saariselkä MTB Fatbike sopii hyvin niin kilpailuhenkisille pyöräilyn harrastajille kuin rentomielisempään ajeluun. Saariselän Keskusvaraamon järjestämässä tapahtumassa on omat sarjat kilpailijoille ja kuntoilijoille. Kuntosarjoissa ei ole ajanottoa ja matkan varrella voi pysähtyä vaikkapa makkaranpaistoon. Kilpailu järjestetään 4.3. Saariselällä.

Maaliskuu jatkuu vauhdikkaissa merkeissä, kun Saariselällä kisataan jo toista kertaa alamäkiluistelun SM-finaalit. Alamäkiluistelu on vauhdikas ja mukaansatempaava urheilulaji, jossa sekoittuu luistelu, alppihiihto ja motocross. Kilpailijat tulevat luistimilla täydessä suojavarustuksessa hyppyreillä, kaarteilla ja muilla esteillä varustetun jäädytetyn radan alas, joten jännitysmomentteja ei puutu tästä kilpailusta. Ski Saariselän rinteille rakennettu rata on hyvin yleisön nähtävillä. Kilpailu järjestetään 17.-18.3.

Kiinnostaako sinua sittenkin parkkilasku? Haluatko hioa jo opittuja taitojasi tai saada ensituntumaa temppuiluun? Kiinnostaisiko saada ensikokemuksia offarilaskusta? Haluatko viettää aikaa hyvässä ja innostavassa seurassa yhteisen harrastuksen parissa? Jälleen on mimmien vuoro laittaa lumi (ja laskijat) lentämään kun Ski Saariselän järjestämä Girls Go Shred tulee taas 10.-12. maalikuuta.

Päivän harrastusten jälkeen on hyvä aika hengähtää ja osallistua Saariselän Aurora-tuvalla järjestettäviin luontoiltoihin. Lapsiperheille suunnatut illat järjestetään 22.2., 1.3. ja 8.3. Lisäksi kullankaivuun historiasta kertova ilta ”Emäkalliota etsimässä” järjestetään 15.3. Inarin Siidassa järjestetään kaksi karhuista kertovaa luontoiltaa 14.3. ja 21.3. Unohtamatta UK-puiston info-päiviä ja Sajoksen kuukauden pohjoismaista elokuvaa.

Musiikki- ja kulttuuritarjontaa löytyy moneen makuun. Santa’s Hotel Tunturin lavalla nähdään Suomen huippuartisteja kuten Suvi Teräsniska, , Lauri Tähkä, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Anne Mattila ja Anssi Kela. Maankuulut monotanssit tanssitaan 3.3. alkaen Laanihovissa ja Souvareita kuullaan Saariselän keväässä peräti kahdeksan kertaa. Savottakahvila jatkaa runsasta tapahtumatarjontaansa ja persoonallisia tapahtumia järjestetään koko maaliskuun ajan jatkuen aina pidemmälle kevääseen.

Tutustu Inari-Saariselkä alueen tapahtumiin

Teksti: Inari-Saariselkä Matkailu Oy

Kuva: Otto Ponto