Charms of Arctic Auroras – Festival filled with pure experiences

Julkaistu: 28.09.2017
Charms_of_Arctic_Auroras_Web_Main_Slide_1440x515px_

Charms of Arctic Auroras festivaali tarjoaa unohtumattoman kattauksen tapahtumia revontulien ympärillä Inari-Saariselkä alueella Saariselältä Utsjoelle 17.-26.11.2017.

Inari-Saariselkä – Parhaita paikkoja nähdä revontulia

Inari-Saariselkä alue on yksi parhaimmista paikoista nähdä revontulia koko maailmassa. Inari sijaitsee noin 250 km napapiirin yläpuolella, aivan revontuliovaalin alla. Revontuliovaali on soikea rengas, johon revontulet keskittyvät. Tämän takia revontulia on mahdollista nähdä lähes jokaisena iltana syksystä kevääseen saakka, kunhan on pimeää ja taivas on selkeä. Keskimääräisesti revontulia näkyy pohjoisimmassa Lapissa jopa 200 yönä vuodessa. Kuulostaa melko mahtavalta, vai mitä?

Elämää mullistavia kokemuksia

Tieteellisesti puhuttaessa napa-alueelle ominainen ilmiö syntyy, kun maan magneettikentän kiihdyttämät hiukkaset törmäävät ilmahiukkasiin. Mutta revontuliin liittyy niin paljon muutakin kuin ainoastaan tiedepuoli. Paikallisille revontulet ovat olleet inspiraation, mytologian ja legendojen lähde jo vuosisatojen ajan. Vierailijoille revontulien kokeminen voi olla elämää mullistava kokemus. Jotkut jopa jäävät koukkuun, eivätkä koskaan saa tarpeeksi noista kirkkaista väreistä taivaalla.

 

Kerää sinua kiinnostavat tapahtumat teemoista: kulttuuri, oppiminen ja luontokokemus. Tapahtumia järjestetään Inari-Saariselkä alueella Saariselältä Utsjoelle asti.

Tutustu tapahtumiin täällä!